Kategorie: Wszystkie | Druthers | Felicytologia | Notatnik | Overmorrow | Wizja
RSS
pi徠ek, 28 pa寮ziernika 2011
Gotowanie pierog闚

Wczoraj odkry豉m moje ca趾iem nowe mo磧iwo軼i, ugotowawszy pierogi wed逝g przepisu Pani Julii. Prosz spr鏏owa: ★ Pierogi z cukini, pomidorami i fet (link podaj na kolorowo, bo taki ma Pani Julia dizajn na swoim kuchennym blogu). A moje do鈍iadczenie:

po pierwsze primo, etap odczekiwania a wyparuje nadmiar wody zamierza trwa w niesko鎍zono嗆, mimo 瞠 wylewa豉m t wod chyba cztery razy, wi璚 po wielu perypetiach postanowi豉m odcedzi przez sitko. Nadzienie wysz這 elegancko a do tego mia豉m fantastyczny sos!


po drugie primo, o czym dowiedzia豉m si p騧niej, spowodowanie 瞠 pierogi si nie sklejaj to jaka tajemna podobno sztuka i ma to co wsp鏊nego z oliw. No wi璚 moje si skleja造, ale nie jako tragicznie. Dawa造 si najcz窷ciej poodrywa bez rozpruwania im brzuch闚.

po trzecie, strasznie fajnie jest robi pierogi a zw豉szcza wa趾owa ciasto. No i niestety nadzienia mi nie wystarczy這, bo tego ciasta mia豉m tyle 瞠 mo積a by obdzieli ca陰 wie, wi璚 drug po這w nadziewa豉m serkiem ze szczypiorkiem i te by造 dobre, ale nie a tak.

Na zdj璚iu dokumentacja kuchennego sajgonu kt鏎y dzisiaj dopiero ko鎍z sprz徠a. W lewym dolnym rogu ten sos:

Pierogi i sos