Kategorie: Wszystkie | Druthers | Felicytologia | Notatnik | Overmorrow | Wizja
RSS
wtorek, 08 listopada 2011
Szczurza impresja

Mo瞠 niekoniecznie najbardziej udana, ale c騜, czasem cz這wiek musi, bo si inaczej udusi.

Szczury

P.S. Tag "kola artystyczny" bardzo mi si podoba. To w豉郾ie jest to.

pi徠ek, 28 pa寮ziernika 2011
Gotowanie pierog闚

Wczoraj odkry豉m moje ca趾iem nowe mo磧iwo軼i, ugotowawszy pierogi wed逝g przepisu Pani Julii. Prosz spr鏏owa: ★ Pierogi z cukini, pomidorami i fet (link podaj na kolorowo, bo taki ma Pani Julia dizajn na swoim kuchennym blogu). A moje do鈍iadczenie:

po pierwsze primo, etap odczekiwania a wyparuje nadmiar wody zamierza trwa w niesko鎍zono嗆, mimo 瞠 wylewa豉m t wod chyba cztery razy, wi璚 po wielu perypetiach postanowi豉m odcedzi przez sitko. Nadzienie wysz這 elegancko a do tego mia豉m fantastyczny sos!


po drugie primo, o czym dowiedzia豉m si p騧niej, spowodowanie 瞠 pierogi si nie sklejaj to jaka tajemna podobno sztuka i ma to co wsp鏊nego z oliw. No wi璚 moje si skleja造, ale nie jako tragicznie. Dawa造 si najcz窷ciej poodrywa bez rozpruwania im brzuch闚.

po trzecie, strasznie fajnie jest robi pierogi a zw豉szcza wa趾owa ciasto. No i niestety nadzienia mi nie wystarczy這, bo tego ciasta mia豉m tyle 瞠 mo積a by obdzieli ca陰 wie, wi璚 drug po這w nadziewa豉m serkiem ze szczypiorkiem i te by造 dobre, ale nie a tak.

Na zdj璚iu dokumentacja kuchennego sajgonu kt鏎y dzisiaj dopiero ko鎍z sprz徠a. W lewym dolnym rogu ten sos:

Pierogi i sos